Dinamitacció

Des de la comissió de Dinamització donem suport a tots aquells col·lectius i projectes socioculturals oberts i vinculats amb el projecte del casal de barri.
També donem suport a les festivitats més rellevants de l'any.
Si tens idees i propostes, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Col·lectius i projectes que estem donant suport:

ProsperitArt: Consisteix a mostrar les diferents disciplines artístiques, promocionant els creadors que tenim als nostres barris. Apostem per espais de trobada, on es puguin conèixer els artistes del barri i crear llaços.

Jaque al Rey: Col·lectiu que es troba setmanalment per jugar als escacs, els dimecres a la sala d'oci del casal.

A les Barriades: Grup que impulsa la revista del casal, per poder generar debat crític en temes d’interès col·lectiu i que t'informa del que passa al Casal i als nostres barris. Si vols col·laborar amb nosaltres escrivint, dibuixant, fent fotos … passa’t per la secretaria del Casal o envia’ns un mail a revista@casalprospe.org.

9 barris imatge: Grup de fotògrafs del barri que recullen i testimonien amb les seves càmeres tot el que passa al casal, al barri i més enllà. Organitzen anualment el concurs de fotografia "Josep Anton Cordoncillo" i fem tallers de fotografia.

Comando lunares: És un col·lectiu amant del flamenc, que crea espais de trobada per treure l'expressivitat artística, fomentar la convivència i compartir bones estones a través del flamenc.

Promosalut Prospe: Amb la iniciativa de Gemma Rubis, farmacèutica del barri, el 2015 vam iniciar un cicle de xerrades al voltant de l’autogestió de la salut. Vam tractar temes molt interessants que ens ajudaven a cuidar-nos i tenir més control de la nostra salut. Des de com tractar els refredats i la grip fins a com protegir-nos del sol. Aquesta iniciativa, amb una xerrada al mes al casal sobre temes de salut, l'estem “contagiant” al barri. A la preparació de les xerrades s’han incorporat la vocalia de Sanitat de l'AV de Prosperitat, el CAP Rio de Janeiro, l’Espai Social de Prosperitat i el Casal de Gent Gran. Tots junts, ens hem posat el nom de Promo Salut Prospe i aspirem a seguir contagiant a la resta d’equipaments i entitats que vulguin treballar la millora de la salut comunitària. Estem convençuts que la col·laboració entre entitats, equipaments i serveis que treballem amb enfocament comunitari, sens dubte, ajudarà a la millora de la salut dels veïns i veïnes del nostre barri.

Centenari de la Prosperitat 1919-2019: El dia 1 de gener de 1919 la Cooperativa de La Habitación Barata, col.loca solemnement la primera pedra de les "... les casas baratas para Obreros, en las inmediaciones de Can Dragó, entre la línea férrea del Norte i la carretera..." o sigui entre la Meridiana i el Passeig de Valldaura actuals. Per això el 2019 serà l'any escollit per celebrar el centenari de la Prosperitat. Per fer-ho ben lluït cal agafar-s'ho amb temps. I és per aquest motiu que donem suport a la Comissió del Centenari del barri de La Prosperitat, amb la missió de preparar el programa d'activitats i amb la voluntat de reflexionar sobre el passat i el futur del barri. D'idees n´hi ha moltes i moltes més que n'han d'arribar amb les propostes que hem de fer entre tots i totes. El que és ben segur, que al final del recorregut, volem arribar als 100 anys, amb una bona celebració i un barri més cohesionat. No us ho pensem gaire, aquesta segurament, serà l'única oportunitat que tindrem de participar en la preparació d'un centenari del nostre barri, el 2119 ens quedarà un pèl lluny!

Des de la comissió ens encarreguem d'organitzar i donar suport a les festivitats més rellevants de l'any pel barri, com:

La castanyada i Nit d'ànimes: Al voltant d’aquesta festa, decorem el casal i fem activitats per tots els públics.
Carnaval: Muntem la nostra pròpia comparsa per participar en la Rua de Nou Barris.
A més de promoure exposicions, festivals de literatura, concursos de fotografia, de microrelats i de dibuix per Sant Jordi.
Treballem en equip i prenem les decisions de manera horitzontal.
Anima't a treballar amb nosaltres, els somriures i la bona estona estan assegurats.

Persones de contacte: 
Correu electrònic: