Comunicat Prospe Beach

Semblava que el 2022 ens acostaria més a la normalitat…

La comissió de Prospe Beach fa mesos que treballa per la següent edició del Prospe Beach, en format tradicional, a la plaça Ángel Pestaña. Igualment, fa mesos que esperàvem la confirmació per part del Districte de l'habitual aportació en forma de sorra.

El dimecres 16 de febrer representants de la comissió de Prospe Beach ens hem reunit amb el conseller de barri Jordi Bouzon (PSC) per tractar la qüestió. Per a la nostra sorpresa, de manera explícita ens ha comunicat la decisió de govern de no invertir en la sorra. L’Ajuntament al·lega que no es pot permetre aquesta despesa en el marc d’incertesa de la Covid, pensen que al mes de juliol potser no es podria realitzar el torneig de vòlei i que la partida econòmica destinada per transportar la sorra ja no estarien a temps d’executar-la.

Considerem que aquest argument arriba tard i que és indefensable, ja que actualment estem tornant a les reobertures de l’oci i les celebracions populars. És també un argument certament perillós, perquè posant per bandera la incertesa covid qualsevol dret és retallable. Davant les incerteses, l'única proposta que plantegen és la de no posar sorra, en cap moment ens han plantejat diferents escenaris amb possibles mesures sanitàries, control d’aforaments… Escenaris que poguéssim adaptar en funció de la incidència dels contagis.

Especialment sorprenent ha estat saber que aquesta ha estat una decisió de govern, a pregunta explícita feta a Jordi Bouzon, quan Barcelona en Comú sempre ha estat una força política que ha col·laborat amb aquest gran esdeveniment i va ser l’artífex de tornar la sorra a la nostra plaça l’any 2016. Ens recorda quan en el 2013, durant mandat de CIU, també ens vam veure privats de sorra amb arguments com “No està entre les nostres prioritats”. Va ser l’època del Prospe Ciment que durà fins que vam aconseguir que la sorra tornés a la plaça.

Com a comissió sortim de la reunió amb tristesa, i no entenem aquest canvi quan en anys anteriors sí que hem tingut el suport municipal. Creiem que des del Districte s’ha deixat de banda el veïnat, a l'hora de prendre aquesta decisió, infravalorant un projecte amb gairebé tres dècades d’existència, que ha esdevingut un referent del treball comunitari.

Amb la sorra la plaça es transforma en un nou espai vital dins del barri. Sense la sorra no només perd el vòlei, perden els esplais que venien a fer activitats dirigides, es perden els tallers de vòlei per joves, es perd transformar temporalment una plaça dura de formigó en un espai amigable on poder jugar infants i adults. Prospe Beach no és només un torneig de vòlei. Prospe Beach també són les activitats culturals, socials, infantils i juvenils…, que dinamitza el barri durant tres setmanes!!!

Com a comissió animem a totes les associacions, veïnes, entitats, penyes…, que us sumeu de forma activa al seguit d’actes de protesta que esdevindran per poder recuperar la sorra tal com vam fer anys enrere.

Sembla que el 2022 no ens acosta a la normalitat del 2019, ens acosta al Prospe Ciment del 2013.

Comissió Prospe Beach.