El futur del solar de la Plástica Flor, un tema crucial per al barri

Dades convocatòria
Data: 
dt., 07/11/2017 - 19:00

El passat 10 d'octubre vam recuperar el debat veïnal sobre el futur del solar de la Plástica Flor.
L'objectiu: Fer una proposta consensuada des de Prosperitat a l'Ajuntament sobre què volem per a aquest espai.
Pensem que qualsevol projecte que es presenti ha de tenir en compte les necessitats del barri, tant d'equipaments com de zona verda, i l'opinió del seu veïnat.
Per poder defensar aquesta idea hem de treballar en una proposta ben argumentada, que pugui sintetitzar totes les opinions i sensibilitats, i que el veïnat pugui fer-la seva.

Per tant, convoquem totes les entitats de Prosperitat i veïnat interessat el pròxim dimarts 7 de novembre a les 7 de la tarda al local de l'AV (Baltasar Gracián, 24-26).
Us proposem fer un treball previ a la reunió, ja que l'Ajuntament ens convoca en principi el 8 de novembre per tractar sobre aquest tema.
Es tracta que parleu en les vostres entitats com imagineu el futur d'aquest espai, per venir el dia 7 amb les propostes que considereu: hi farem un recull.

No partim de zero: ja tenim algunes propostes, com ara:

Els equipaments que es construeixin han de ser públics (els pisos no ho serien) i, en la mida que es pugui, de gestió ciutadana (no volem equipaments gestionats per empreses amb ànim de lucre).

Volem equipaments polivalents i/o reconvertibles (que no siguin rígids i puguin complir vàries funcions).

Que la seva construcció i manteniment es facin amb criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica.

Mantenir la zona verda /possibilitat d’horts urbans.

Que facilitin els espais de trobada veïnal intergeneracional (espai per a esports i/o expressions artístiques a l’aire lliure, etc.).

Aprofitar que es farà pàrquing per incloure aules insonoritzades d’assaig musical i artístic.

Hi ha consens en la necessitat d’un auditori de mig/gran aforament.

Tenir en compte les necessitats de l’escola propera Víctor Català.

El Casal de barri contempla la possibilitat de traslladar-se allà, ja que l'espai actual s'ha quedat obsolet. Es farà un debat al propi casal per concretar una proposta.

A part del Casal de barri, hi ha altres necessitats no cobertes al barri, com espais infantils, esportius, culturals, educatius o per a gent gran. Es tracta de veure quin encaix poden tenir en el nou projecte i en la resta d'espais comunitaris que tenim al barri.

En aquest enllaç trobareu una petita cronologia sobre l'evolució del solar de la Plástica Flor que ens pot ajudar a situar-nos.
Ens veiem el dimarts 7 de novembre. Si no tenim una bona proposta per a la Plástica Flor, haurem d'acceptar la que vingui de l'Ajuntament.

Ubicació: