Els 13 colors de la resistència hondureña

La poetessa i feminista hondurenya Melissa Cardoza ens convida a una acció político-artística on presentarà el seu llibre “13 colores de la resistència” en homenatge a la nostra amiga Berta Caceres, feminista indígena i reconeguda lideresa de la lluita del poble lenca i del riu Gualcarque, defensora de Drets Humans que fou assassinada a Hondures al març del 2016. Dos anys més tard, els autors intel·lectuals del seu assassinat resten impunes.

La Melissa ho explicà al món pintant aquest llibre… i el va haver de pintar de colors perquè les paraules soles sobre un paper blanc no donen de si per a explicar la intensitat d’allò viscut, patit, estimat… Avui, aquells colors segueixen il·luminant la Resistència d’un poble. De nou les dones, la joventut, el camperolat, les treballadores i els pobles negres i originaris omplint els carrers de colors, cada cantonada i cada barri d’aquesta Hondures indomable, del color de la consciència, del color de la lluita, del color de la dignitat. De nou contra el colpisme, el patriarcat, el fascisme, el racisme, el capitalisme… Acompanyats ara amb la força ancestral de la Berta, de Lempira, de Mota, d’Etempica, d’Iselaca i de tantes dones i homes que despietadament ens van arrabassar en la lluita per la vida; doncs bé sabem que aquelles persones que moren per la vida mai poden considerar-se mortes.

Parlar avui a Hondures de resistència i de lluita, de coherència i de dignitat, de somriure i de tendresa… és parlar de la Berta Cáceres. La Nostra Berta. En color blau intens… como el riu. Inclaudicable guerrera que des del fons més antic dels temps torna una vegada i una altra a aixecar la seva veu, ràbia, i imaginació contra els que oprimeixen, maten, humilien i neguen la vida.

Fitxa tècnica
Data: 
27 maig, 2018 - 16:30
Preu: 
0€