Exposició: “Dicotomia Flamenca”, de Sheila Mesas

Dicotomia, del grec .διχοτομία dichótomos, «Partit per la meitat», «Divisió d'un concepte o una matèria teòrica en dos aspectes, especialment quan són oposats o estan molt diferenciats entre si».

Dicotomia flamenca és una exposició que convida a reflexionar sobre l'actualitat del flamenc a Barcelona i la seva evolució històrica, artística i cultural.

El flamenc és un art en constant canvi, que des dels seus inicis ha anat adaptant-se a l'entorn de l'època, assimilant noves tendències i integrant diferents llenguatges artístics. La ciutat de Barcelona disposa de diferents espais en els quals el flamenc es viu des de dins, com una forma d'art i de vida, que conviu. en molts casos, amb l'etiqueta de producte enllaunat; “souvenir” freturós d'ànima.

Una mescla d'un sentir molt veritable per part de les i els artistes que ho transmeten i el seu propi desassossec davant la demanda turística i la infravaloració que aquesta genera. Malgrat tot, és en aquests espais on el flamenc viu el seu present a Barcelona donant-li continuïtat.

Dualitat entre l'antic i el contemporani, l'ànima i el producte, ambient incert on els propis artistes es qüestionen la frontera del que sembla o del que realment és el flamenc.

[b]Inauguració: dissabte 8 d'abril a les 12.00h.[/b]

Fitxa tècnica
Data: 
8 abril, 2017 - 12:00
Ubicació: 
Preu: 
0€
Multimedia