Teatre - QUIÉN VIVE. Estampas del desierto (Mónica Aguiar)

Quién vive

QUIÉN VIVE. Estampas del desierto és una obra contemporània de creació pròpia per a una sola actriu; una desconstrucció escènica, dividida en quatre actes i dotze estampes, en la qual es van habitant i revelant alguns qüestionaments sobre els vincles de poder i submissió. Què és el que fa falta per a despertar de la indiferència? Les paraules acaben gastant-se a força de repetir-les. La protagonista no vol usar pretextos: paraules mortes com a dones mortes; paraules mortes com a terres desertitzades. No vol fer un discurs per a no mirar-se. Només vol transitar un camí pel desert de l'ànima, assedegada d'amor.

QUIÉN VIVE es construeix a partir de la premissa que existeix una falla en una societat que no es mobilitza ni indigna davant les relacions de poder i submissió. En una crida urgent a l'amor, la protagonista, va habitant, com a etapes d'un viatge iniciàtic o peces d'un puzle, diferents “espais” en els quals apareixen alguns dels elements que alimenten aquest tipus de relacions: l'amor romàntic, la reïficació dels cossos, la identitat segons la definició social per gèneres, el menyspreu al femení, l'allunyament de la mare terra, la naturalització de la violència... Una proposta teatral contaminada per múltiples llenguatges artístics: el performatiu, el teatre físic, el literari, la instal·lació i la projecció.

Mónica Aguiar és actriu i creadora. Després d'iniciar la seva activitat en Gran Canària, desenvolupa la seva carrera professional fonamentalment a Madrid i a Barcelona, on resideix entre els anys 1997 i 2018. Investigadora constant, interessada en els processos i en les propostes compromeses, s'ha vinculat amb projectes en els quals s'aborda el treball des d'un lloc de risc i profunditat. Això l'ha portat a reconduir el seu treball com a actriu per a diferents companyies cap a la generació d'espais on aportar de manera activa en el procés creatiu. Cocreadora de les companyies: Ta3 (Madrid. 2003-2007), La Imperfekta (cia. de dansa-teatre, Barcelona; 2011-2017) i La Zentraleta Escènica (Barcelona, 2014-2020), amb les quals ha abordat nombrosos treballs de recerca i creació. Des de l'any 2002 comparteix la seva experiència com a actriu i creadora en tallers. Actualment, guia l'Espai Permanent de Creació, a Las Palmas.

Col·labora: Canarias Crea.

Entrada lliure fins a completar aforament. Cal inscripció prèvia, que es pot realitzar a la secretaria del Casal, en horari d'atenció al públic, o en el següent formulari.

Fitxa tècnica
Data: 
23 setembre, 2021 - 21:00
Preu: 
0€
Multimedia