Sumem esforços

Comissió del Centenari de la Prosperitat

La Prosperitat farà 100 anys!
És clar que en un barri com el nostre no hi ha un moment en el qual algú talla una cinta i diu “queda inaugurat aquest barri”, però sí que hi ha uns fets documentats que permeten dir quan aquests terrenys de secà, la majoria plantats de vinya, es comencen a poblar i a dibuixar-s’hi la fesomia actual.

Userda9

Som un grup de persones que ens hem ajuntat per adquirir productes biològics i ecològics directament dels productors. Els integrants som socis i assumim entre tots la responsabilitat del projecte. El funcionament és democràtic i autogestionat, i la gestió es basa en la participació activa de les persones. A Userda 9 volem ser responsables en el nostre consum i comprem allò que necessitem amb criteris de responsabilitat ecològica i social.

Fundació Pare Manel

La Fundació Pare Manel és una institució sense ànim de lucre, arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona, que desenvolupa i lidera projectes d'acció social i educativa.
La nostra acció preferent és treballar amb persones, infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat.

9barris Imatge

Conjunt de personetes que intenten, dia a dia, cobrir amb les seves càmeres (fotogràfiques i de vídeo) el que passa al nostre barri.

Coordinadora d'Entitats Sap Muntanya

Un conjunt d’entitats veïnals, que tenen com a objectiu la defensa del sistema sanitàri 100X100 públic i de carácter universal .
L’ambit d’actuació es l’Area Integral de Salut Barcelona Nord, que aten una població de 560.237 hab. i aplega 5 districtes: Sarrià-Sant Gervasi, Gracia, Horta-Guinardò, Nou Barris, Sant Andreu.

Ateneu Popular de Nou Barris

L'Ateneu Popular 9barris és un centre socio-cultural públic que funciona segons el model de gestió comunitària; el qual neix de l’ocupació veinal l’any 1977 d’una planta asfàltica que es va construir entre els barris de Roquetes i Trinitat Nova. Recuperant la idea de la cultura, la intervenció i la vinculació amb el territori aposta per ser un projecte que contribueixi a la transformació social.

Arxiu Històric Roquetes - Nou Barris

Entitat creada l'any 1983 a l'Escola d'Adults Freire, sense ànim de lucre i independent de qualsevol institució oficial.
Els principals objectius són:
-recollir i divulgar la història del districte
-oferir un servei de consulta
-arxivar i catalogar el fons documental
-possibilitar l'edició i publicació de materials

Pàgines